Kuriren för 50 år sedan

Flens Konfektions AB, Vinsonskjortor, har tagit i bruk en helautomatisk maskin för att sy fast skjortfickor. Verkmästare Bergqvist förklarar att Vinson är först i Norden med denna innovation.

– Sömnad är inte längre ett hantverk. Automatiska maskiner är också på gång till kragsömnad och skjortmanschetterna.

Vinson-fabriken sysselsätter f. n. drygt 250 människor.

Nästa helg reser Vingåkers idrottslöfte Ingegärd Dufberg till Malmö för att ta sig en dust med svenska eliten i samma åldersgrupp. Ingegärd Dufbergs resultat i höjdhopp, 148 cm, räckte till att nå UP-finalen.

Textils avdelning i Högsjö har 60 år på nacken, vilket föranleder fackföreningsstyret att ställa till med kalas för medlemmar med familjer i Högsjö Folkets Hus. Ordföranden Tage Wedin håller på att författa en historik.

– Äntligen nu i staden vi fått, ett hem där vi små kan trivas så gott...

Så sjöng Eva Olsson, 6 år, när Katrineholms första barnstuga, Borgen, invigdes på fredagskvällen. Det ligger en del allvar i visan. Enligt många var det sannerligen på tiden.

Edwad Gierek, medlem av polska kommunistpartiets politbyrå, krävde i ett tv-sänt tal på torsdagskvällen att alla polacker skulle få frihet att kritisera utan att riskera repressalier från högre ort.

Kuriren för 25 år sedan

Det var alldeles proppfullt i Västra Vingåkers kyrka på tisdagskvällen. Så är också Håkan Hagegård med sin värmländska charm och sin stora röst publikens speciella gunstling.

Det formella beslutet att skicka en svensk FN-styrka till Bosnien fattar regeringen på torsdag.

– Vi hade fått bekymmer med motivationen om vi tvingats vänta längre på besked, säger överste Ulf Henricsson, P10 och chef för svenska Bosnienbataljonen.

Kuriren för 10 år sedan

Hälleforsnäsborna har stått utan tandläkarvård på orten sedan Folktandvården lades ner för två år sedan. I lördags öppnade en ny tandläkarmottagning - Hälleforsnäs Tandhälsovård.

Vad som ska hända med den tomma skolan i Flodafors är oklart. Friskoleföreningen avvaktar att lägga bud tills man vet om man får starta en friskola.