Denna artikel publicerades den 1 april och är ett aprilskämt!

I dag byter Woodyhallen namn till Fastighetsbyrån arena, som tidningen berättat om tidigare. Ishallen var först i kommunen med att för elva år sedan få sitt namn sålt till en sponsor, men har fram tills nu varit ensam om att ha ett sponsrat namn. Men med början den här veckan kommer många gator byta namn, meddelar Katrineholms kommun i ett pressmeddelande.

"Det är ett utmärkt sätt för små kommuner att öka sina inkomster. Tidigare har kommunerna främst erbjudit möjligheten för företag att namnge sporthallar och liknande, men Katrineholm kommer att gå i bräschen för sponsring av andra objekt", skriver kommunen.

De "objekt" kommunen talar om är främst olika gator, vägar och parker. Bland annat kommer Blomstervägen byta namn till "Blomberg och Stenssons väg", Stortorget ska bli "Sörmlands sparbanks torg" och Stadsparkens nya namn blir "Speceritjänst park". På Norr ska Kyrkogatan heta "Heaven or Hell-gatan", efter den berömda hårsalong där Anders Borg klippte av sig hästsvansen.

Fågelgatan blir i framtiden "Kronfågelgatan" och Ica Maxi har köpt den lite dyrare Drottninggatan, som alltså kommer att heta "Ica Maxis gata" från och med idag. Namnrättigheterna till Kungsgatan har sålts till pizzeria Kings och ska heta "Kingsgatan". Mest kontroversiellt är kanske Djulö allés nya namn, som ska bli "Tekniska verkens allé".

Det finns fortfarande gator att köpa, meddelar kommunen. Kostnaden för att köpa ett gatunamn varierar. De billigaste gatstumparna, som Fixgatan, blivande Avloppsfix-gatan, kostade 50000 kronor för nye ägaren Avloppsfix, medan prestigeobjekt som Drottninggatan och Djulö allé betingar ett pris uppåt en kvarts miljon kronor ‒per år.

Det finns i samma anda tankar på att förändra Katrineholms kommunslogan "Den sköna lustgården" till "Den sköna Tegelstaden". Vad prislappen skulle bli för den sponsringen är inte känt.