Under vintern och våren har Talltullen varit under konstruktion och står nu klart för att invigas. Platsen har gått från att vara en osäker trafikplats till en säker och välkomnande Katrineholmsentré. Datumet för invigning är den 25 augusti. Bygget har pågått sedan hösten 2017, planen var högre trygghet och säkerhet, och lägre hastighet. Fokus har lagts på gång- och cykeltrafikanter, med farthinder, cykelöverfarter och två rondeller. På körbanans mitt har belysning satts upp för ökad trygghet och 100 körsbärsträd har planterats för att skapa en trevlig miljö och för att fira att Katrineholm fyllt 100-år.

Göran Dahlström, kommunstyrelsens ordförande, som kommer att inviga platsen, är mycket nöjd med byggnationen.

– Det kommer att kännas kul att inviga nya Talltullen, det har skett många olyckor på den trafikplatsen, så att det äntligen är en trygg plats känns jätteviktigt, säger han.

Men trafikplatsen har inte bara blivit tryggare, mycket har gjorts för att platsen ska bli snyggare.

– Det var väldigt fult innan, nu har vi satsat på att det ska vara en trevlig plats. Vi har dock haft otur då kalla vintern och sommarens torka har tagit hårt på växtligheten, säger Göran Dahlström.

På invigningsdagen kommer ena rondellen vara avstängd, då kommunen uppmanar besökarna att gå eller ta cykel dit. På plats kommer det finnas fika, pyssel för barn och uppträdande från Katrineholmsrevyn. Det blir även en invigning av Niklas Mularis nya konstverk, och en rundvandring med trädgårdsarkitekten Håkan Stenström, som kan berätta om planerandet kring området och historian om Talltullen.