Det var i mitten av maj som tidningen berättade om Oppunda taxis konkurs. Ett företag som är mer känt som Taxi Norr och som har 35 anställda. Nu står det klart att Göran Hultin från Motala tar över verksamheten från och med nästa vecka.

Under fredagen var Göran Hultin på plats i Katrineholm och presenterade sig för de anställda och samarbetspartners.

– Det är ett solitt och stabilt företag med bra renommé och bra människor. Jag tycker att det finns stora möjligheter, annars hade jag inte gett mig in i det här, säger Göran Hultin.

63-åriga Göran Hultin har lång erfarenhet av taxibranschen. Han började med taxi 2001 i Motala, men sålde verksamheten för att satsa på sitt stora intresse – ett konstgalleri i Motala.

Han återvände till taxibranschen när Taxi Motala ville att han skulle köra skolskjutsar, sjuk- och färdtjänstresor.

Göran Hultin kommer att fasa ut verksamheterna i Motala och satsa helt på Oppunda taxi och Katrineholm. Med övertagandet av Oppunda taxi följer också avtal som företaget har. Oppunda taxi ansvarar för offentligt upphandlad trafik i form av skolskjuts och omsorgstrafik i Katrineholmsområdet. Verksamhet som hållits igång av konkursförvaltaren.

– Men skolorna slutar den här veckan, så det kommer att gå lite på lågvarv under sommaren. I augusti drar det igång för fullt.

Hur ser framtiden ut för de anställda i Oppunda taxi?

– Jag räknar med att de har ett jobb att gå till men vet inte exakt hur det kommer att läggas upp, säger Göran Hultin.