I lördags började nämligen det nya resekortet, som alla pensionärer har fått hem i brevlådan, att gälla. Margareta Albertsson var en av dem som genast tog tillfället i akt.

– Jag är ute på sightseeing. Det här är ju underbart, konstaterade hon.

Inga Eriksson hoppade i sin tur på bussen spontant.

Artikelbild

Irene K:son Ullberg var en av flera som tog "gratisbussen" under premiärlördagen. Bakom henne skymtar Lars Härnström och Göran Dahlström, liksom Margareta Albertsson.

– Jag har haft bil fram tills nu så det här busskortet kommer väl till pass. Jag vill kunna ta mig bland annat till Skogskyrkogården och till Lövåsen. Dit är det lite för långt att gå.

Två av dem som också har fått busskort är kommunstyrelsen ordförande Göran Dahlström (S) och kommunstyrelsens vice ordförande Lars Härnström (M). De tog en premiärtur tillsammans med Gunilla Magnusson (S) och Lars Ramstedt på samhällsbyggnadsförvaltningen.

På sikt hoppas Lars Härnström att fler människor ska åka mer buss, vilket i sin tur skulle kunna leda till fler linjer.

– Det här handlar om att ändra människors beteende och det är inte så lätt.

Artikelbild

Kommunstyrelsens ordförande och vice ordförande, Göran Dahlström och Lars Härnström, har båda passerat 65 och fått ett busskort hem i brevlådan.

– Vi uppmanar verkligen pensionärerna att åka buss nu, så att vi kan utvärdera det här och räkna på hur mycket det skulle kosta att göra så här även framöver, sa Göran Dahlström.

Dagen till ära hade Gunilla Magnusson satt ihop en lista över utflyktstips. Bland Gunillas sju utflyktstips fanns bland annat att ta linje 1 för att göra ett besök i aktivitetsparken vid Strandgården, eller ta linje 3 till Djulöbadet för att spela minigolf eller köpa en glass.

– Eller varför inte bara ta bussen ett helt varv runt och se sig omkring. Jag hoppas att de som har fått kortet passar på för det finns många människor som inte kommer ut så mycket, sa hon.

Irene K:son Ullberg brukade ta cykeln. Men sedan hennes tredje cykel blivit stulen föredrar hon bussen. Därför välkomnade hon också det nya busskortet.

– Jag tycker att allt skulle vara gratis för oss som är lite till åldern kommen, sa hon.