Nostalgi: Vingåkerbo försökte gömma pengarna

Kuriren för 100, 50, 25 och 10 år sedan.

Vingåkers municipalfullmäktige hade sammanträde i går afton. Efter en vidlyftig debatt beslöts att uppföra brandstationen i tre våningar.

Vingåkers municipalfullmäktige hade sammanträde i går afton. Efter en vidlyftig debatt beslöts att uppföra brandstationen i tre våningar.

Foto: Arkivbild

Nostalgi2019-10-17 07:01

100 ÅR: BESLUT FATTADES OM BRANDSTATIONEN

Vingåkers municipalfullmäktige hade sammanträde i går afton, varvid fattades flera viktiga beslut i brandstationsfrågan. Municipalnämnden fick i uppdrag att inköpa tomterna nr 7 och 8 i kvarteret nr 18 för att använda till brandstationsbygge.

50 ÅR: VINGÅKERBO FÖRSÖKTE GÖMMA KUPPENGAR

Att gömma stöldgods i en polisbil lönar sig inte. Det vet den Vingåkersbo som nu begärts häktad i Örebro för tolv olika inbrott, begångna under en och samma natt i början av oktober. Det var när mannen greps av polisen, inte för inbrotten utan för fylleri, som han i ren desperation försökte gömma 1 800 kronor från en kassaskåpskupp i polisbilen. 

50 ÅR: DE SAMLADE IN PENGAR TILL BIAFRA-HJÄLPEN

Högstadieeleverna i Vingåker genomförde under tisdagen "Operation dagsverke" till förmån för Biafra-hjälpen. Dagsverket rönte redan från början stort intresse av samhällets firmor, företag och enskilda. Elevernas engagerades på många olika sätt, bland annat krattade de löv. Målet för aktionen beräknades av elevrådet till 5 000 kronor.

25 ÅR: CHEFSJOBB LEDIGA PÅ KULLBERGSKA

Kullbergska sjukhuset söker ny chefsöverläkare till kvinnokliniken. Den nuvarande chefsöverläkaren Hans Westerberg lämnar tjänsten som klinikchef vid årsskiftet. Han stannar dock kvar på kliniken där han ska ägna sig åt mottagningsverksamhet. Kullbergska sjukhuset söker också ny ögonläkare efter överläkare Nils Danell som lämnade sin tjänst den 1 oktober för en tjänst i Stockholm.

25 ÅR: ÖVERLEVARE ÄR HEMMA IGEN

Med sina 64 år är Sten Jolind från Katrineholm den äldste överlevande i Estoniakatastrofen. Nu är han hemma i Katrineholm igen efter mardrömsnatten på Östersjön. Några månader innan pensionen fick han livet till skänks. "Saker och ting kommer liksom i ett annat läge. Det är lätt att känna sig tacksam för mycket", säger han.

10 ÅR: HAGBERG LÄMNAR RIKSDAGEN

Efter 16 år som Socialdemokratisk riksdagsman på den sörmländska bänken tackar Michael Hagberg från Katrineholm för sig och avböjer omval efter denna mandatperiod. "Nu ska jag leva ett normalt liv igen", säger Michael Hagberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!