Saxat ur Kuriren från 100 och 50 år sedan:

100 år: Fylleri, affischering och trottoarcykling gav böter

Ordningsmål i Katrinholm i torsdags: För otillåten affischering fick en person böta 5 kr.

Två personer som fört fram dragkärra på trottoar dömdes till 5 kronors böter vardera, en som kört med hästskjuts på trottoar bötade 10 kr., och en person som åkt cykel på trottoar fick 5 kr. i böter.

En åkare, som lämnat sin häst obunden på gatan, fick 5 kronors böter.

För fylleri och förargelseväckande beteende dömdes en person till 20 kr. böter, och för fylleri fingo två personer böta 10 kr. vardera.

En hundägare fick för det hunden utelöpt på otillåten tid böta 5 kronor.

Slutligen förekom ett mål mot en bilägare, som åklagats för att han skulle ha kört med otänd lykta bakpå bilen. Svaranden bestred åtalet under påpekande att lyktan varit tänd då bilen lämnat garaget. Målet uppskjöts till den 8 maj.

100 år: Katrineholmarnas potatisförråd tryggat

Matsedeln blir alltmera växlande; lite av varje i matväg finns nu att få, och man är nu ej uteslutande hänvisad till potatis- och kålrotsdieten som vid det här laget i fjol. De stadsbor, som emellertid anse sig ha fått otillräcklig potatismängd, kunna nu få högre ranson efter anmälan hos livsmedelsnämnden.

50 år: Katrineholm går för seger i Röda Fjädern

Nu har Katrineholm en jättechans att ta hem div. II-gruppen i Röda Fjäderns kommuntävling! Ni alla som såg Hylands hörna i går kväll kunde konstatera att Katrineholm låg på andra plats med 232 procent, hack i häl på ledande Piteå, 257 procent. I pengar handlar det om 97.380 insamlade kronor i Katrineholm.

(Reds anm: Röda Fjädern var en insamling till förmån för cancerforskning)

50 år: Heminredningsutställning i Valla

Det är Fogelfors Bruk utanför Oskarshamn i Småland som visar en monteringsfärdig villa medan ett antal firmor i Valla har svarat för inredningen. Med en tomt för 9,500 kr kostar den så kallade populärvillan 91,900 kronor komplett. Kostnaden per månad, med uppvärmning, ligger omkring 425 kronor i månaden för villan på 91 kvadratmeter. Huset omfattar förutom tvättutrymmen fyra rum och kök.