Saxat ur Kuriren för 100 och 50 år sedan:

100 år: Ett nervositetens offer

Metallarbetaren Gustaf Verner Nykvist i Eskilstuna berövade sig i lördags kväll livet genom att avskära vänstra halspulsådern med en rakkniv. Anledningen till självmordet torde vara nervositet. N. var omkring 46 år gammal.

100 år: Konjak bakom våldsamt uppträde

Några berusade personer på väg från Folkets park kommo ihop sig i hörnet av Freds och Landsvägsgata, med påföljd att en teknisk studerande blev slagen i gatan så blodvite uppstod. De två poliskonstaplarna som skulle anhålla bråkmakarna blev av folkmassan bombarderade med stenar, varvid en konstapel fick ett krossår över ögat. Flera personer har anhållits.

Under förhören har det framgått att teknisten berusat sig med en liter konjak som inköpts av biljettförsäljaren i Folkets park, J. A. Vennerström. Priset var 0 kr. varjämte två fickur tagits i pant. V. har erhållit en stämning för spritaffären.

100 år: Cykeltjuv på vådlig färd

Tjuven, iklädd vit mössa och blå kläddes, möttes av flera personer, som misstänkte, att allt ej stod rätt till men som på grund av den starka farten (en flicka var nära att bli överkörd) inget kunde uträtta. Cykeln hade tämligen brett styre, nästan nya ringar, stänkskärmar svarta med röd rand i mitten.

Senare meddelas att tjuven redan samma dag blev ertappad. Då han blev upphunnen på vägen till Hjortkvarn kastade han sitt byte in i skogen och försvann.

50 år: Med landshövdingen på fotboll

De två elever från Sävstaskolan i Vingåker, Anna-Lena Sundqvist och Mats Bergström, som utsetts att besöka landshövdingeparet Gunnar och Ingrid Helén i Växjö fick ett minne för livet.

Höjdpunkten blev besöket på Värendsvallen där de i högtalaren presenterades som hedersgäster hos landshövdingen. Efter matchen fick de hälsa på alla spelarna i Öster.

50 år: Fem Vingåkersbor i slagsmål

Fem Vingåkersbor, kategori bråkmakare, drabbade på lördagskvällen samman i ett våldsamt slagsmål i Järnvägsparken. Samtliga var berusade.

Slagsmålet lockade en ganska talrik publik.

50 år: Läppe får stanna i bandyfyran

Läppe Sportklubb firade 25 år med fest på Hotell Vingåker och glädjebeskedet att bandylaget får stanna kvar i division IV.

50 år: Sylvia vann i premiären

Sylvia Filipsson, cyklande och skrinnande syster till välbekante Tord, ställde upp i damavdelningen av Skandialoppet i Uppsala och vann övertygande. Det var hennes första cykeltävling. Sylvia använde Tords gamla cykel.