Nostalgi: Jugoslaver flyttar till Vingåker

KK för 50, 25 och 10 år sedan.

Kuriren för 50 år sedan.

Kuriren för 50 år sedan.

Foto: KK

Nostalgi2019-10-19 07:03

50 ÅR: ARBETSKRAFTSINVANDRARE TILL VINGÅKER 

Konfektionsfabrikerna i Vingåker har haft en konstant brist på sömmerskor, och AB L. & P. Widengren kommer under tiden januari - mars 1970 att importera 30 jugoslaviska sömmerskor. För att bolaget skall kunna ta hand om dessa sömmerskor kommer importen att delas upp i grupper om 4 - 5 för bättre inplacering i produktionen och de nya förhållandena. 

50 ÅR: VÄRME KNÄCKTE KONSTIS 

De senaste dagarnas kraftiga värme, mer än 15 grader på torsdagen, plus blåst har delvis spolierat isen på den konstfrysta rinken på Backavallen. KSK-bandyn fick inställa torsdagskvällens tre timmar, likaså blev det för KAIK-ishockeyn och Värmbols bandyungdomar på fredagen. 

50 ÅR: FÖR LITEN UTBYGGNAD AV KULLBERGSKA?

Är nybyggnationen vid Kullbergska sjukhuset för liten redan innan den hunnit genomföras?

Så är fallet att döma av en skrivelse från sjukhusets styresman, N. A. Siegwan, till landstinget. I denna fastslår han att allt eftersom projekteringen av de nya byggnaderna och lokalerna vid sjukhuset genomförts har man kommit fram till att lokalbehovet för en del av avdelningarna inte blir tillfredsställda. 

50 ÅR: STORJAKT PÅ KATTER

Höstens stora kattjakt inleds på måndag i Strängnäs. Det är hälsovårdsinspektören i Strängnäs, Folke Wahlberg, som beordrat fälttåget sedan hälsovårdsnämnden tillstyrkt det.

För närvarande torde minst ett 100-tal hemlösa katter finnas i staden och dess omgivningar.

25 ÅR: HAN ÖVERLEVDE ESTONIA 

I dag tar Sten Jolind sin bil och åker till affären och handlar - eller tar en promenad i det vackra höstvädret. 

Sjävklarheter?
Nej, inte för Sten. Han var en av de 129 som överlevde Estoniakatastrofen.

25 ÅR: FÖRETAGARE FÖR EU-MEDLEMSKAP 

För landets småföretagare är det bäst att Sverige blir medlem i EU. Den inte helt oväntade slutsatsen drar Företagarnas riksorganisation i en rapport som författats av förre departementsrådet Gunnar Wetterberg.

10 ÅR: DEBATT OM BILTRAFIK

Det socialdemokratiska "beslutet" att släppa på biltrafik på Drottninggatan ifrågasätts och kommer att diskuteras på kommunfullmäktige på måndag kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!