Saxat ur Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

50 år: "En asfalterad leråker"

– Det här kallar vi inte väg, det är en asfalterad leråker ..!

Artikelbild

| Kuriren för 50 år sedan: Ny kostym till våren? Modellen Kimbel kostar 435 kronor.

Sörmland har fått en ny "riskväg" att förarga sig över. Den här gången är det 56:an, som kanske inte når upp till 57:ans "standard", ifråga om uselhet, men som de senaste veckorna retat många bilister.

50 år: 200 lekskoleplatser behövs

I Katrineholm föreligger ett dagsaktuellt utbyggnadsbehov av två avdelningar för lekskolor, d.v.s. 40 platser, samt fyra avdelningar för daghem vilket är lika med 55 platser.

Det sammanlagda minimibehovet i staden är 10 avdelningar eller 200 platser.

Artikelbild

| Kuriren för 50 år sedan: Tommy Jansson var tvåmålsskytt när Broby besegrade Råby/Rönö.

50 år: Femte raka segern för Broby

Broby släpper inte greppet om tabelltoppen i div IV. Femte raka viktorian inregistrerades mot Råby/Rönö, 4-0. Broby höll toppfart hela 90 minuter och spelade sin karakteristiska dunka-slå-fotboll. Näppeligen vackert att skåda, men högeffektivt.

Mål: Bror Larsson 2, Tommy Jansson 2.

50 år: Kläderna gör mannen

Annons: Bär Ni gamla vinterkostymen än? Nu är det dags att hänga in den i malpåsen!

Nytt för våren: Modell Kimbel tillverkad av Jacobson. Känd modeskapare. Tyget i 100 % ren ny ull i bronsbrun färg. Pris 435 kr.

Prova den hos Bela

50 år: Pojkar lär sex av kamrater

Stadigt sällskap är ett villkor för sexuellt umgänge mellan ungdomar. Det anser ungdomarna sjlälva enligt en ny sex-utredning.

Pojkarna får sina första sexuella kunskaper av kamrater – flickor av förälrar, får man också veta.

25 år: Nya rötter i Säfstaholms jord

Nu är marken beredd för en örtagård vid Säfstaholms slott. I veckan kommer de första växterna att planteras. De första rötterna i jorden tillhör passande nog ett Säfstaholmsäppelträd.

10 år: Så ska lokstallet renoveras

Kommunen satsar närmare 1,6 miljoner under tre år i ett projekt för att renovera det gamla lokstallet i Katrinholm, enligt ett förslag till kommunstyrelsen.

Tanken är att byggelever från Duveholmsgymnasiet ska göra sin praktik vid lokstallet och samtidigt renovera det på ett kulturhistoriskt riktigt sätt.

10 år:

Labero

trollade på Cirkusplatsen

Det är full fart från första stund i Joe Laberos tältshow som gästade Cirkusplatsen i Katrineholm. Hög, ösig musik, starka strålkastare som följer trollkarlens minsta rörelse. Filmer eller närbilder från den pågående showen projiceras på tre stora tv-skärmar. Helt obegripligt trolleri presenteras, i vilket Joe Labero gärna involverar medlemmar i publiken.