Saxat ur Kuriren för 100 och 50 år sedan:

100 år: Vad okynniga pojkar ta sig för

I går vid middagstiden upptäcktes eld i skogen söder om Hemgården. Brandkåren alarmerades. Vid ankomsten till platsen hade emellertid elden reden släckts av äldre tillstädeskomna personer.

Branden visade sig vara anlagd av två minderåriga pojkar. Dessa ha vid förhör hos polisen erkänt att de antänt stubbar och tuvor på 10 à 15 olika platser. Rapport om saken kommer att avlåtas till barnavårdsnämnden, som har att vidtaga åtgärder mot pojkarna, som båda äro födda 1907.

100 år: Manschettknapp med stadsvapen borttappad

I annonsen står "En manschettknapp i silver med stadsvapen är borttappad och torde mot vedergällning återlämnas till Elitkårskårschefen, Trädgårdsgatan 1".

100 år: 10-åring fick benet avsparkat

En av de närmaste dagarna före påsk inträffade i Katrineholm en beklaglig olycka, i det att en 10-årig gosse, Hugo Möller, under det han utanför bostaden spelade fotboll tillsammans med en något äldre gosse, råkade få högra benet avsparkat. Den lille, som är son till verkmästaren Knut Möller, fördes omedelbart till Kullbergska sjukhuset. Sedan benet där gipsats, vårdas han nu i hemmet.

50 år: Janne Blomqvist på platta

Janne Blomqvist och hans band har nu med sikte på Svensktoppen debuterat på platta. Orkestern har nyligen varit uppe i Stockholm och spelat in två single på skivmärket Philips. Samtliga fyra skivlåtar med sång av kapellmästaren/organisten Janne Blomqvist – Vingåkersson som numera bor i Katrineholm.

Övriga bandmedlemmar är Bo Jonsson, trummor, Carl-Arne Henriksson, sax och klarinett, samt Christer Andersson elbas.

50 år: Vingåkers största bostadsprojekt

Åldringscentret på Vannala gärde, beräknas komma igång på försommaren. Det är ett bygge för 7-8 miljoner. Under projektering ligger även den fortsatta utbyggnaden av Vannala gärde, där AB Vingåkershem uppdragit åt tre arkitektfirmor att framlägga förslag. Här planeras inte mindre än 350 lägenheter ­– det största byggprojektet genom tiderna i Vingåker. På Dammsdalsområdet fortsätter bolaget om två seriebyggnationer om tillsammans 21 villor.