Morgonsoffan lockade storpublik

Höstens första morgonsoffa bjöd på både ett amatörmästerskap i tunnbindning och en rafflande lökhackartävling i Commats matsal.

Julia Rosqvist och Sofia Lundborg kämpade tappert med tunnbindarmästaren Johan Thorslunds utmaning.

Julia Rosqvist och Sofia Lundborg kämpade tappert med tunnbindarmästaren Johan Thorslunds utmaning.

Foto: Emma Eriksson

Katrineholms kommun2019-10-04 15:05

En av gästerna var Sofia Lundborg, som är vd för VVS-tjänst i Katrineholm. Efter fem år som frisör fick hon problem med händerna och utbildade sig istället till VVS-montör. Hon berättade bland annat om hur det är att vara kvinna i en mansdominerad bransch.

– VVS-branschen är extremt mossig och konservativ. Nu är det mycket bättre, men när jag började var 40-talisterna, som tyckte att kvinnor skulle stå vid spisen, kvar. Man får ha skinn på näsan och visa vad man kan. 

Johan Thorslund från Thorslundskagge satte både Julia Rosqvist och Sofia Lundborg på prov, med varsin tunna att binda.

– För att det ska bli kul ingår ingen bruksanvisning, skojade han och tipsade om att våld inte är lika verksamt som list under problemlösningen.

Pressen blev inte mindre av att tunnbindarmästaren avslöjade att han själv klarar det med förbundna ögon. Programledaren Julia Rosqvist lyckades både riva ner ett vattenglas och skrattsalvor när hon tappert famlade med de föga samarbetsvilliga trästavarna.

 Morgonssoffans tredje gäst, krögaren Tommy Myllymäki, lyckades inte ta sig från Stockholm på fredagsmorgonen då han under natten haft bilinbrott och fått rutorna krossade. I stället blev det Kristofer Winnerhed, ansvarig för stjärnkockens restauranger i Katrineholm och Julita, som fick rycka in. Han berättade bland annat om restaurang Parkens nysatsning Orangeriet och gick segrande ur duellen "hacka lök på tid" med Morgonsoffans entertainer Thomas Widén.

Kristofer Winnerhed, Johan Thorslund och Sofia Lundborg gästade höstens första morgonsoffa.
Kristofer Winnerhed, Johan Thorslund och Sofia Lundborg gästade höstens första morgonsoffa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!