Det var ett myller av saker och människor i Duveholmshallen under lördagen när 142 säljare försökte locka de eventuella köparna till just sina bord. Det var andra året i rad som "loppisgeneralen" Andreas Giselgren anordnade megaloppis i Katrineholm.

– Tidigare blev det en succé. I dag har det än så länge kommit ca 1500 besökare, så vi är nöjda. Blir det över 2000 så lovar jag att göra vågen, skrattar Andreas Giselgren.

Han fortsätter och berättar att han tänker anordna två loppisar om året om allt går som planerat. Brist på besökare är det i alla fall inte.

Artikelbild

142 säljare och betydligt fler besökare intog Duveholmshallen.

– Det är ju här man kan göra fynden. Folk ler när de går ut härifrån, ingen är ledsen, säger han.

Familjen Flyckt väntar tillökning och har tagit sig från Vingåker till loppisen för att leta efter barnkläder. Jakten på kläder har fått sig ett avbrott då kusinerna Nellie, 5 år, och Alice, 2 år, har fått syn på ett bord fullt av leksaker.

– Vi letar barnkläder till pojken i magen, annars har vi bara tjejkläder. Vi brukar besöka loppisar ofta, det är ett roligt och billigt sätt att hitta saker man behöver. Sen är det bra att återanvända saker också, säger Natalie Flyckt.

Bakom ett bord fullt med dalahästar och Lisa Larson-figurer står Ingrid Möllback från Eskilstuna. Ingrid Möllback som i vanliga fall brukar jaga fynd är i dag här som säjare.

Artikelbild

Ett bord fullt med leksaker fångade in kusinerna Alice, 2 år, och Nellie, 5 år, på en liten lekpaus.

– Jag har sparat på hästar och Lisa Larson-figurer så länge och nu måste jag rensa lite. Två personer från Japan var här och köpte just Lisa Larson-figurer, hon är stor där, säger Ingrid Möllback.

Hon berättar att det är andra gången hon säljer saker på loppis och att det är roligt.

– Jag pratar mycket med besökarna och då går tiden snabbt och det är ju kul att sälja något också, säger hon.

Mellan de uppradade borden kommer en glad Katarina Tjernström från Björkvik gående med tre påsar fyllda med fynd.

– Jag älskar loppis! Jag är emot konsumtionssamhället och genom att fynda såhär så får gamla saker liv igen, säger hon.