På Kurirens Facebook-sida har artikeln om uppköpet av Sellbergska villan genererat många kommentarer. Flera är oroliga för vad som kommer hända med ett av stadens äldsta hus, byggt redan 1874. Johan Baresic skriver: "Snälla riv inte detta huset utan låt det få vara kvar på något bra vis!". Jennie Klasson är också orolig: "Skulle inte förvåna mig om kommunen vill riva huset och bygga nya bostäder..."

Vad som kommer hända är ännu inte bestämt, men i tråden på Facebook verkar nästan alla rörande överens om att huset borde bevaras. Tine Hallberg skriver: "Låt det bli en tidstypsik villa med dito trädgård (...)" Hennes inlägg har fått många positiva kommentarer och när KK ringer upp henne är hon glad över uppslutningen.

‒Jag tror att många är trötta på att det inte tas någon hänsyn till historien när den här typen av byggnader rivs. Det skulle vara fint om det kan bevaras, kanske som ett café med möbler och textilier från samma tid. Att man försöker etablera någon form av verksamhet där tror jag är viktigt, annars kommer det bara stå och förfalla, säger hon.

Lagom till stadens 100-årsjubiluem så borde det ligga i kommunens intresse att lyfta fram stadens historia, tycker Tine Hallberg. Och att bevara Sellbergska skulle vara symboliskt viktigt.

‒Katrineholm är så ung som stad att rötterna tillbaka i historien inte är så långa. Då är det ännu viktigare att bevara det lilla som finns kvar, tycker hon.