Solen sken över Lokstallet under invigningen av Black box:Turbinen. Cecilia Björk (S), ordförande i Katrineholms kulturnämnd höll invigningstalet där hon bland annat berörde Katrineholms historiska teaterscener och vårt behov av teater, hur den hjälper oss i sökandet efter ökad förståelse för oss själva och andra.

– Denna teaterlokal är ett vallöfte från 2014 som nu uppfylls och som innebär en stor kultursatsning från den politiska majoriteten, säger hon.

Arrangör för invigningen var kommunen tillsammans med Katrineholms teaterföreningar. Efter talet var det dags att klippa bandet och låta besökarna komma in på visning. Det var många som infann sig och besökarna fick delas in i grupper för att alla skulle få plats. Guide för visningen var tågmästaren Elsa Rask, spelad av Agneta Welander. Under visningen dök Nisse upp, som ifrågasatte och ville veta allt om lokalen.

Artikelbild

På lördagen invigdes Black box.

Det blev en lustfylld visning av foajén, black box och logerna. Besökarna fick även möta Lokstallets eget teaterspöke Loke. Turbinen står nu klar att tas i bruk och bokningar till föreställningar och repetitioner har redan kommit in.