Senhösten 2018 kallades polisen till en lägenhet på Norr i Katrineholm. Mannen som var i lägenheten var rädd för någon och ville ha dit polisen. I lägenheten uppfattade båda poliserna att det luktade starkt av cannabis. Mannen berättade själv att han rökt hasch kvällen innan.

När lägenheten skulle genomsökas visade mannen själv polisen till ett svart tält, där han hade marijuana som torkade och små plantor. Det fanns också påsar med vitt pulver, tomma påsar och en våg i lägenheten. Det fanns också utrustning för odlingen, som lampor, jord och timers. Polisens beslagsprotokoll från husrannsakningen upptog fyra sidor. 

Mannen greps och erkände att han odlat marijuana för eget bruk. I mars i fjol misstänktes mannen för narkotikasmuggling och hans bostad genomsöktes på nytt. Då hittades också narkotika, bland annat 500 gram cannabis i ett källarförråd. 

I förra veckan dömdes mannen i Nyköpings tingsrätt, till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han döms för tre fall av narkotikabrott, samt ett fall av dopningsbrott. Det handlar om 2,83 gram amfetamin, sammanlagt 827 gram cannabis, samt en ampull med testosteronundekanoat, som är dopningsmedel.

Anledningen till att mannen inte döms till fängelse är enligt domen att mannen nu lever under mer ordnade förhållanden, när det gäller exempelvis bostad och arbete. Därför anser rätten att skyddstillsyn och behandling är bättre än fängelse.