51-åringen har, enligt åklagaren, kommenterat en artikel om andra människor på Facebooksidan "Stå upp för Sverige". Han skriver att "Dom är ju mer apor än människor, men då ska man ha dom i burar".

Uttalandet spreds på en sida med ett stort antal följare och den aktuella artikeln har delats, kommenterats och gillats hundratals gånger.

51-åringen förnekar brott. Han säger att han vid tillfället befann sig på ett behandlingshem och att han inte har något kodlås på telefonen eftersom han har dåligt minne och inte skulle komma ihåg koden.

Han berättar vidare att han ofta lånat ut sin telefon till andra på behandlingshemmet och stundtals har telefonen legat på bordet i matsalen.

I polisförhör säger han att han har Facebook men att han inte brukar använda det eftersom det inte står så mycket intressant där.

På frågan om han är medlem i gruppen "Stå upp för Sverige" svarar han att han inte vet om han är medlem i någon grupp alls.

51-åringen har också fått frågan vad han tycker om invandrare eller personer med en annan etnisk bakgrund än han själv. 51-åringen svarar att han inte bryr sig, att han har sitt liv och att man inte kan bry sig om alla andra.