Den 10 september tillträder Liselotte Jergard som lokalpolisområdeschef i Katrineholm, Flen och Vingåker. Hon efterträder Boel Sjöberg, som i sin tur efterträdde Anders Gölevik på posten, när han i våras gick i pension. Boel Sjöberg var tillförordnad LPO-chef under sommaren, men hon går nu vidare till tjänsten som biträdande lokalpolisområdeschef i Uppsala.

– Jag sökte mig till befattningen. Jag är intresserad av funktionen som lokalpolisområdeschef i den nya organisationen, säger Liselotte Jergard.

För omkring tolv år sedan arbetade hon i Katrineholm som biträdande närpolischef, men hon har också arbetat i Stockholm, Linköping och Eskilstuna.

– Tidigare har jag jobbat många år i yttre tjänst och som biträdande vakthavande befäl. I över fem år har jag jobbat med utvecklingsarbete och varit chef för Utvecklingscentrum Öst i Linköping.

Det finns utmaningar både i stora och små lokalpolisområden, tycker Liselotte Jergard.

– Det är lättare att ha koll på hela verksamheten på ett mindre ställe. Men det är olika utmaningar både i ett stort och i ett litet lokalpolisområde, säger hon, och konstaterar att hennes nya område, Katrineholm, Flen och Vingåker, är geografiskt stort.

– Det är otroligt viktigt att arbeta mycket med samverkan med kommunerna och andra i området, säger hon.