Under helgens SM-tävlingar i Göteborg skulle de tävlande bland annat planera en resa för kinesiska turister och visa på att de kan prissätta resor. Dessutom fick de i ett rollspel möta gäster, spelade av skådespelare, som till exempel var missnöjda med boendet.

Moa Sjöholm och Alice Carlsson från Lindengymnasiet i Katrineholm tog hem bronsmedaljen i tävlingen. De båda finalisterna visade upp stor skicklighet och kreativitet i mötet med de missnöjda gästerna.

‒Det är fantastiskt att se vilken servicenivå och engagemang de tävlande har. Jag är imponerad av hur de löste flera av scenariona, säger Yvonne Mosell, huvuddomare i ett pressmeddelande.

Förutom tredjeplatsen innebar tävlingarna möjligheten att visa upp sig för framtida arbetsgivare.

‒Näringen växer kraftigt och behöver yrkesskickliga. Efter den här helgens fantastiska prestationer tror jag de tävlande kommer att ha flera jobberbjudanden, säger Peter Thomelius, utbildning- och HR-chef på Visita.

Gymnasie-SM är en av Sveriges äldsta och mest prestigefulla tävling för unga talanger i åk 3, där de får chansen att visa sina färdigheter i grenarna hotell, turism, servering och kock.

Fotnot:Under söndagen publicerades två andra namn i artikeln. Det beror på felaktig information i pressmeddelandet som skickades ut. Katrineholms-Kuriren beklagar detta.