Chefsåklagare Robert Eriksson leder förundersökningen. Han är dock mycket förtegen och säger att det är för tidigt att svara på frågor som varför polisen tror att det handlar om mordbrand och om kvinnan hade någon anknytning till lägenheten.

Vad är det för skillnad mellan försök till grov mordbrand och grov mordbrand?

– Mordbrand är fullbordad brand, när det brinner med öppen låga. Mycket tyder på att det här kommer att rubriceras om till ett fullbordat brott, säger Robert Eriksson.

Det var vid 18-tiden på tisdagskvällen som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en adress i Nävertorp. De var på plats strax därefter och kunde konstatera att det brann i en lägenhet på första våningen på Rönngatan.

Enligt räddningsledare Patrik Mannsbart var lägenheten och trapphuset utrymt när räddningstjänsten kom dit.

– Personerna hade avvikit från lägenheten och när vi kom fram var även trapphuset utrymt. Av någon orsak hade en byrå i hallen fattat eld.

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka elden. De blev dock kvar en stund för att ventilera fastigheten.

Enligt Patrik Mannsbart blev hela lägenheten rökskadad liksom delar av trapphuset.

Senare på kvällen kunde en kvinna i 35-årsåldern gripas misstänkt för försök till mordbrand. Hon greps i närheten av fastigheten och anhölls senare av åklagare. Under onsdagen påbörjade polisen den tekniska undersökningen av brandplatsen.

Eventuell häktningsframställan ska vara inlämnad senast vid lunchtid på fredag.