Det var på tisdagsförmiddagen som en personbil och lastbil frontalkolliderade på riksväg 52. Olyckan inträffade några kilometer sydost om Katrineholm, i höjd med Skirtorp.

Lastbilschauffören klarade sig oskadd, men kvinnan i personbilen klämdes fast. Hon togs loss av personal från räddningstjänsten och fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Den skadade personen är allvarligt skadad och hålls nedsövd, sa polisens presstalesperson Thomas Agnevik på måndagseftermiddagen.

– Det var en frontalkollision mellan en personbil och en lastbil, sa Daniel Rosenlund, insatsledare på Västra Sörmlands räddningstjänst.

En person som klämdes fast i personbilen togs loss av räddningstjänsten. Den skadade är en kvinna i 45-årsåldern. Hon fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Den skadade personen är allvarligt skadad och hålls nedsövd, sa polisens presstalesperson Thomas Agnevik på måndagseftermiddagen.

Lastbilschauffören beskrevs av Daniel Rosenlund som i det närmaste oskadad, och behövde inte föras till sjukhus för kontroll.

Vägen var helt avstängd under flera timmar som bogserings- och saneringsarbete pågick. Vid 12-tiden var både personbilen och lastbilen bärgade från olycksplatsen. Innan vägen öppnades för trafik var väghållarens personal på olycksplatsen för att sanda och salta så att det inte skulle vara risk för halka. Vägen öppnades vid 13.45.