Juldagen eller hemvändardagen, som den i folkmun också kallas, är en av årets mest populäraste festkvällar. Men det är också dagen då många kompisgäng återförenas på hemmaplan.

Linda Andersson är ursprungligen från Katrineholm men bor för närvarande i Trollhättan. För henne är juldagen en rolig dag där hon får chansen att träffa alla sina vänner som hon inte träffar så ofta.

‒Det är kul att få komma hem och träffa sina kompisar. Vi bor utspridda i olika städer så vi hinner inte ses lika ofta som man skulle vilja.

Artikelbild

Akrivbild. Peter Siepen var DJ på Safiren även förra året och då bjöd han på snygga poser.

Hemma hos Lindas kompis Ebba Ståhl samlades hela kompisgänget innan de gick till Safiren för att hinna umgås och skåla lite.

‒Juldagen är alltid rolig för då återförenas vi och går ut tillsammans. Det är också alltid mycket folk ute, vilket gör det extra kul, säger Ebba Ståhl.

Förra året minns de som en rolig kväll och de tänker även detta år spendera kvällen på dansgolvet där discjockeyn Peter Siepen styr musiken.

‒Ikväll ska vi ha kul, dansa och dricka bubbel, säger tjejerna och skålar.

Förutom att träffa sina nära kompisar ser de fram emot att träffa gamla bekantskaper som klasskompisar från högstadiet och gymnasiet. De påpekar att eftersom Katrineholm är en ganska lite stad så träffar man alltid någon man känner på hemvändarfesten.

Mia Sjöström, arbetsledare på Hotel Statt som håller i hemvändarfesten på Safiren, berättar att det varit bra tryck på årets biljetter.

‒Vi har sålt runt 1200 biljetter så det ser ut som att det blir ett bra år precis som förra året, säger hon.

Hon ska vara bartender för kvällen, vilket hon ser fram emot.

‒Det ska bli jätteroligt. Det är alltid bra tryck den här kvällen och alla är så himla glada. Sen har vi två bra gäster, Peter Siepen samt det lokala bandet Vaert som kör lite covers och det brukar få fart på publiken.