– Jag har lagt hela sommaren på detta. Jag har kämpat med att vattna, även när vi var tvungna att ta det lilla regnvatten som fanns. Och nu händer det här, beklagade sig Abedina Malovic som har två intilliggande kolonilotter.

Vännen och kolonilottsgrannen Kajsa Hedin håller med.

– Allt vi ville ha i sommar var vatten, men nu kommer mycket att vara förstört. Jag vågar inte ta upp och äta mina potatisar efter det här, vattnet känns smutsigt, säger hon där hon står med vatten långt upp på smalbenen.

Artikelbild

Hon själv befann sig utomhus när skyfallet kom och tänkte ta skydd i sitt växthus, som hon har på sin kolonilott. Snabbt insåg hon att översvämningen var ett faktum.

– Regndropparna var stora som femkronor och det gick otroligt snabbt. Det här fylldes upp på ett par minuter och det forsade från kanalen här bredvid, intygar Kajsa Hedin.

Det är inte första gången kolonilotterna intill kanalen blir översvämmade, men så här illa har det aldrig varit.

– Hela golvet i min lilla stuga är täckt av vatten. Jag vet inte om allt är förstört. Allt jag odlar brukar jag tillaga, ge bort till vänner och familj, säger Abedina Malovic.

Artikelbild

– Vi har ju inga garantier. Vissa somrar är det jättetorrt och andra jätteblött. Men vi lägger ned så mycket tid och energi här, så det är väldigt ledsamt när något sådant här händer. En hel sommars arbete kan vara förstört, säger Kajsa Hedin.

En vecka tror hon att det kan ta innan vattnet helt sjunkit undan.

Artikelbild

Artikeln uppdateras.