Intresset för de nyproducerade bostadsrätterna vid Ringvägen i Laggarhult var stort på tisdagsförmiddagen och en tredjedel såldes direkt. Säljstarten var satt till klockan sju på morgonen och då stod åtta sällskap i kö utanför Svensk fastighetsförmedling i Katrineholm.

‒Det tecknades tio bostäder redan på förmiddagen. Den första hade kommit strax före två natten och de skötte kösystemet själva, säger Andreas Malmsten, fastighetsmäklare.

Innan säljstarten hade de som gjort intresseanmälan fått tillräckligt med information för att kunna bestämma sig.

Artikelbild

Här är skissen på det färdiga området med båda etapperna.

‒De hade siktet inställt på vad de ville ha. Alla köpare hade olika önskemål, så de fick vad de ville. Det var katrineholmare i olika åldrar som kom.

I den första etappen blir det små radhus med öppen planlösning och en liten trädgård. Strax intill byggs det tvåvåningshus med 24 lägenheter, likadana som vid nyproduktionen på Lenagatan. Efter två dagar var 4 av 5 radhus sålda och 6 av 24 lägenheter.

Först i kön i torsdags morse satt Jonatan Berglund på en medhavd fällstol.

‒Jag hade svårt att sova för jag låg och funderade på vilken tid jag skulle gå dit. Jag gick vid tio i två på natten och satte mig utanför Svensk fastighetsförmedling med en termos kaffe. Nästa kom vid halv fyra, så vi satt och småpratade och femtiden kom det ett yngre par också. Sen efter sextiden fyllde det på med fler.

Artikelbild

"Intresset är ungefär som jag hade förväntat mig", säger Andreas Malmsten, fastighetsmäklare.

Enligt Berglund var det lite tissel och tassel i kön om vad man skulle välja om den som stod innan valde ens förstahandsval. Termometern visade på minus två grader.

‒Det blåste så det kändes kallare. Det var lite segt men det var det värt. Fördelen var att jag fick välja först och jag valde en trea med markterrass i söderläge.