Under söndagskvällen kom ytterligare ett positivt besked för Katrineholms innebandy. Då offentliggjorde klubben att Jimmie Blomqvist Rosenberg och Peter "Peppe" Sandberg ansluter till KIB:s tränarstab för division 2-laget nästa säsong. De två tränarna tillbringade förra säsongen tillsammans med Ekbackskyrkan, men har innan det coachat KIB:s herrlag i tre år.

– Det känns jättespännande att vara tillbaka i staden. KIB presenterade en bra plan och jag ser fram emot att göra detta tillsammans med Peppe och Joel, säger Jimmie Blomqvist Rosenberg, som kommer att axla ansvaret som huvudtränare för KIB.

Joel Callhammar har under säsongen agerat spelande tränare i KIB. En roll som speciellt under matcher är tung att spela, men som enligt Blomqvist Rosenberg gett Callhammar en hel del nyttig input inför kommande säsong.

– Det positiva med att vi är tre är att Joel kommer kunna fokusera på spelet när det är match. Vi kommer också ha större möjligheter att analysera, att prata med enskilda spelare. Det finns jättemånga fördelar med att vara klara med ledarstaben så här tidigt, nu kommer vi att kunna planera ordentligt under sommaren och verkligen bygga laget, säger han.

Frågan om att axla tränarrollen har varit på tapeten länge, men när det i lördags blev klart att KIB kommer att spela i division 2 togs det slutgiltiga beslutet.

– Ekbackskyrkan flyttades ned i division 3, vilket tyvärr inte var så intressant för oss. Vi tänkte att om KIB också gör det så skriver vi inte heller på. Vi vill kunna bidra till division 2-spelet och med den truppen som finns. Därför låg vi lågt fram till igår. En stor fördel med KIB är att det finns en stor juniortrupp så att vi kan bygga underifrån med ungdomar. Det är det roligaste, att bygga för framtiden, säger KIB:s nye huvudtränare.

Lite vemodigt tycker han att det är att lämna Ekbackskyrkan.

– Det är den enda baksidan. Föreningen är underbar och jag hoppas vi i framtiden kan ha ett samarbete på något vis. De tar hand om ungdomarna i Vingåker vilket jag tycker är viktigt. Men sen får jag ju med mig några spelare också, säger Blomqvist Rosenberg.

Han lyfter Peter "Peppe" Sandbergs målvaktserfarenhet och förmåga att hålla sitt lugn under match som en stor fördel, likaså Joel Callhammars KIB-hjärta och erfarenhet från truppen. Själv vill han bidra med matchcoaching och spelidéer.

– Men vår exakta vision vet vi när vi fått hela truppen på papper, avrundar tränaren.