Efter nio bejublade föreställningar av "De folkvalda" gick ridån ner för årets upplaga av Katrineholmsrevyn. Men några nummer får fortsatt liv i revy-SM som avgörs i slutet av sommaren.

Katrineholmsrevyns bidrag som gått till semifinal är "Wakanda", "Kvinnorna och akademien" och "Åttonde inseglet".

Dansen Wakanda är koreograferad av Zaki Ahmad Hussein, en av revyns nyare medlemmar. Sången "Kvinnorna och akademien" har skrivits av Jeff Lindström, som återvänt till revyn som regissör. Sketchen "Åttonde inseglet" är ett inköpt nummer som bearbetats av Jeff Lindström.

Artikelbild

| Michelle Andersson, Hillevi Annfält, bakom henne Agneta Ottosson, Cissie Brunosson, Cia Ronach, Marina Dishley och Lena Sirrewius i ”Kvinnorna och akademien”.

Enligt Katrineholms-Kurirens kulturredaktör var just sången "Kvinnorna och staden" årets höjdpunkt. Carina Wising skrev: "...där ensemblens kvinnor knyter blusarna och knyter sina nävar i en frustande feministisk kampsång som får publiken att jubla".

­– I de här tre numren tar vi ställning mot rasism och för feminism. Vi visar att man kan göra humor och beröra på flera sätt, säger Cia Ronach, producent, koreograf och dansare i årets Katrineholmsrevy.

Revy-SM avgörs i Östersund den 7-10 augusti och det finns fem klasser att tävla i; sång och musik, sketch, monolog, lokalt nummer, och dans och rytm.

Precis som i Mello direktkvalar vissa bidrag till den stora finalen. Katrineholmsrevyn får ta en längre väg. Deras nummer har gått till semifinal och får två chanser att visa upp sig och ta sig vidare till finalen.

Artikelbild

| Cia Ronach och Marcus Enqvist i "Det åttonde inseglet".

– Jag är lite kritisk till hela revy-Sverige, vi är den enda revyn i Sverige som har en ensemble med människor med olika bakgrund. Det är inte viktigt att vinna, men det är sjukt viktigt att visa upp oss och att vi tar ställningar. Men det är klart att vi satsar på final och vinst, säger Cia Ronach.

I förra årets SM tävlade Katrineholmsrevyn med "Killar" och "Black teachers", men tog ingen medalj.