Trångboddhet i gamla lokalerna och svårt att finna vettiga lokaler till rätt pris i Stockholmsområdet gjorde att paret Lagerström sökte sig utanför Stockholmsområdet. Det var en tidigare kund, Katrineholms förre samhällsbyggnadschef Lars Hågbrandt som kom med tipset om att det fanns lediga lokaler i Katrineholm.

Kontakt togs med Kiab:s fastighetschef Magnus Österberg som ganska snabbt kunde anvisa en lokal. Lokalen inryms i den byggnad som uppfördes på den tid Minwool verkade i Katrineholm. Lokalen och företaget togs över av Gullfiber men numera är det Katrineholms industrifastigheter AB som äger och förvaltar området.

Lokalen har gjorts i ordning med bland annat nytt golv.

Artikelbild

Stolt visar Renata och Lennie Lagerström upp baden för impregnering av trä. De använder sig av miljögodkänd metod.

– Jag ville ha ett mjukt gröntonat golv och det fick jag, säger Renata Lagerström. Malus AB hyr 1300 kvadratmeter och kan få tillgång till mer om det skulle behövas.

– Det är rena drömlokalen jämfört med vår gamla som var på 500 kvadratmeter. Där gick inte att komma emellan med en palltruck så trångt var det, nu får vi till och med bättre möjligheter till lagerhållning och att lagerhålla mera. Det går till och med att kunna visa våra produkter bättre, berättar Lennie Lagerström.

Vad är det ni arbetar med?

– Vi arbetar med utrustning för offentlig utemiljö. Det finns allt från askkoppar till skydd för trädens rötter. Vi har bord med spel, typ schack inbyggt i. Vi designar allt själva och försöker se vilka behov kunderna har. Miljötänk och anpassning till olika handikapp är viktigt för oss. Möblerna ska vara lätta att ta sig i och ur, färgvalen är gjorda för att synskadade ska ha lätta att se möbeln.

Artikelbild

Lennie och Renata Lagerström monterar en soffa för offentlig miljö.

Paret Lagerström har fått anpassa sig till en snabb omställning, det är först den senaste veckan det känns som att det går att börja arbeta igen. Barnen har börjat på Sandbäcken och vi har inrett ett rum här där de har varit under tiden som vi jobbat med uppbyggnaden.

– Vi känner ingen här än så det har varit en bra lösning som de gillat. Staden känns väldigt bra och allt är nära, säger Lennie Lagerström.