På torsdagen fick KFAB:s fastighetschef Tobias Lundqvist den första offerten på att reparera simbassängen, där cirka fem kvadratmeter av kaklet i den djupa delen av bassängen rasade fredagen den 11 maj.

– Då hade vi redan tagit beslutet att det inte är ekonomiskt försvarbart att bara laga den del som rasat. Vi ser att det finns sprickor på flera platser och det finns ingen entreprenör som kan lämna garantier på ett sådan arbete, säger Tobias Lundqvist.

Så trots att det blir omkring fem gånger dyrare, en bit över två miljoner kronor, att laga hela djupdelen är det, som han ser det, enda alternativet.

Artikelbild

– Det handlar om 500 kvadratmeter kakel och det är ett omfattande arbete som ska göras, säger Tobias Lundqvist.

I offerten han fick på sitt bord på torsdagen kan företaget tidigast inleda reparationsarbetet i början av september.

– De räknar med åtta till tio veckors arbete och då är vi framme i mitten av november. Sedan ska bassängen fyllas och det tar en vecka. Så går allt bra kan vi kanske öppna till månadsskiftet november-december, säger Tobias Lundqvist.

Många drabbas av den långa stängningen, inte minst Katrineholms simsällskap.

– Det är olyckligt och vi har undersökt möjligheten att isolera djupdelen för att kunna fylla den grunda delen, men det finns inget material som klarar trycket från 600 kubikmeter vatten. Därför måste hela bassängen vara torrlagd, säger Tobias Lundqvist.

För KSS är det sämsta tänkbara besked att simhallen måste hållas stängd så länge.

– Vi får sätta oss ned och gnida hjärnorna hur vi ska lösa situationen och se vad kommunen kan bidra med, säger tränaren Ola Pettersson.

I våras hyrde KSS in sig i Flen för elitgruppen. Nu drabbas hela simskolan och alla träningsgrupper från nybörjare till elit.

– Klart att det blir en påfrestning för oss som tränar fem dagar i veckan från början av augusti, säger Ola Pettersson.