Nomineringsprocessen har pågått sedan före jul.

‒Vi har fått in många förslag. Det får vi ofta. Och det är ett kul jobb att ta hand om de förslag som kommer in och se till att det blir fyra plus fyra nominerade, säger Lars-Herman Larsson, juryns ordförande.

Årets ambassadör är en företrädare och marknadsförare som gör Katrineholm känt i omvärlden. De nominerade är:

Artikelbild

David Pham

David Pham är redan en bra bit på väg - men han vill bli bäst av alla. Med sin Katrineholmsklubb i ryggen är han beredd att offra allt för att erövra hela karatevärlden.

Den kvinnliga medborgarskolan vid Fogelstad är en viktig pusselbit i arbetet som gjort Sverige till ett av världens mest jämställda länder. Det upphör aldrig Kulturföreningen Fogelstad att visa.

Simon Engström visar att Katrineholm kan slå knockout. Han är vår första proffsboxare och har på allvar tagit ringen till stan.

Med sina sagolika och drömska vardagsbilder ger Sofia Vusir Jansson sina bloggläsare chansen att upptäcka Katrineholm och vilja leva livet här.

Artikelbild

Urban Abba Pettersson

Årets eldsjäl är en förebild och drivkraft för lokala utvecklingsmöjligheter, till gagn för katrineholmarna och orten. De nominerade är:

Genom sin djupa kunskap och sitt engagemang i en historisk bildskatt lyfter Kai Kylegård intresset för det Katrineholm som en gång var och fåt oss att bli nyfikna på historien.

Artikelbild

Kulturföreningen Fogelstad

Anita Karlsson brinner för att hjälpa andra. I sitt frivilliga arbete på Röda korsets Kupan får hon människor att mötas och bevisar att varje enskild insats gör skillnad.

Ola Halvarsson är en musikalisk klippa för Katrineholms musikliv. Han skapar plats både för den som vill uttrycka sig med sitt instrument och den som vill uppleva musiken.

Artikelbild

Simon Engström

I Urban "Abba" Petterssons fotbollslag är alla välkomna, alla är talanger och alla är lika mycket värda. Han brinner som ledare och mentor. I hans kalender finns det alltid plats för fotboll.

‒Det är många namn och personer som funnits med i samtalet. Det är bra. Det är ett uttryck för att folk vill lyfta fram andra. Alla åtta är absolut värda sina nomineringar, säger Lars-Herman Larsson.

Artikelbild

Kai Kylegård

Katrineholmsgalan arrangeras av KFV marknadsföring, Katrineholms kommun och Katrineholms-Kuriren.

‒Vi ligger bra till, vi har kommit långt i planeringen. Vi ser fram emot galan. Det kommer att bli jätteroligt. säger Louise Magnusson, vd på KFV marknadsföring.

Artikelbild

Louise Magnusson ser fram emot årets gala.

Galamenyn är i vanlig ordning hemlig fram tills dess att gästerna anländer till festen.

‒Det är framtaget ett förslag som ser bra ut, så det är också i princip färdigt, säger Louise Magnusson.

Artikelbild

Sofia Vusir Jansson

Biljettförsäljningen är också i full gång.

‒Det finns fortfarande biljetter kvar. Biljetterna till de mest eftertraktade platserna börjar sina, men det finns fortfarande biljetter kvar om man är intresserad, säger Louise Magnusson.

Artikelbild

Ola Halvarsson

De sista åren har galan lockat en hel del unga sällskap

‒Det verkar som om det blir så även i år, säger Louise Magnusson.

Artikelbild

Anita Karlsson (längst till höger)

Katrineholmsgalan arrangeras på Safiren den 14 april. Som Katrineholms-Kuriren tidigare berättat får konferencieren Jovan Radomir sällskap på scenen av Alice Svensson, känd från bland annat Idol och Melodifestivalen.

Sångerskan och låtskrivaren Loreen kommer också till galan. 2012 vann hon den svenska Melodifestivalen med "Euphoria". Därefter tog hon hem hela Eurovision song contest.

Förra året utsågs skådespelerskan Lia Boysen till årets ambassadör medan revyproducenten Cissie Brunosson blev årets eldsjäl.