Jul med Ernst spelas in på Julita gård

Tv-programmet Jul med Ernst spelas i år in på Julita gård. Det populära programmet har premiär i början av december.

I december bjuder Ernst Kirchsteiger åter in tittarna att pyssla och laga mat med honom. Inspelningarna pågår just nu på Julita gård.

I december bjuder Ernst Kirchsteiger åter in tittarna att pyssla och laga mat med honom. Inspelningarna pågår just nu på Julita gård.

Foto: TV4

Julita2019-11-13 19:36

Snart är det åter dags för Ernst Kirchsteiger att pyssla, baka och laga mat inför den stundande högtiden.

Inspelningen av programmet pågår för fullt på Julita gård. Enligt Clara Tengbom, exekutiv producent, är det sammanlagt tre program som ska spelas in.

Varför föll valet på Julita gård?

– Julita gård är en otroligt vacker herrgård med väldigt inspirerande miljöer som passar perfekt till Jul med Ernst, säger hon.

Clara Tengbom lovar att tittarna kommer att få se och uppleva massor av spännande saker i programmet. Bland annat kommer programledaren Lotta Engberg att dyka upp.

– Hon kommer och kokar kola och gör julgodis med Ernst. Vi kommer också få lära oss göra vackra fönsterdekorationer av flingsalt och dekorativa rosor av mandarinskal, berättar Clara Tengbom.

Som vanligt blir det också, som hon uttrycker det, massor av underbar mat à la Ernst som kommer att lysa upp vilket julbord som helst.

Ibland har Jul med Ernst inneburit att tittarna har fått återvända till sommarens renoveringsprojekt. I somras var det en bortglömd gammal bondgård på Österlen som renoverades.

– Över åren har vi gjort på lite olika vis och i år känns det fantastiskt att Ernst får bjuda in tittarna att fira jul på Julita gård, säger Clara Tengbom.

Förra våren letade företrädare för tv-programmet "Sommar med Ernst" efter ett sommarhus i Vingåker, till kommande inspelningar. Anders Ljungström, ägare till Ljungströms bygg och montage, visade upp tre olika objekt, men den gången nappade inte produktionsbolaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om