– Det är roligt att intervjua och skriva saker, säger Edit Landqvist.

Klassen berättar att ett av uppdragen inneburit att de fått chansen att intervjua artisten Renaida, som var med i Melodifestivalen. De förberedde frågor, planerade hur de skulle fixa bilder och filma, och ringde sedan upp via facetime.

– Vi ställde öppna frågor. Då får man längre svar, säger Astrid Nordström.

Artikelbild

Journalistik har stått på schemat varje dag i klass 4D på Forssjö skola. Det har gett klassen chansen att prova på att intervjua, skriva och fotografera.

Varje dag har journalistik stått på schemat i klassen. De har läst Minibladet.

Ett uppdrag har varit att testa att skriva insändare. Här har klassen fått pröva sina kunskaper att skriva argumenterande text.

Astrid Nordström och Emelie Karlsson tilldelas Minibladets pris för sin insändare inom ämnet källkritik. Här har de skrivit om fejkade give-aways och hur det lurar människor. 500 kronor blev belöningen till skribenterna och hela klassen.

Viktor Fridbäck vann pris för bästa läsarbild. Bilden han tog var ett inslag i uppgiften att skriva dagbok. Han plåtade klasskompisen Oskar Johanssons stol, som är en viktig del av hans vardag i skolan. Här sätts flera klistermärken från frukter fast varje dag och samlingen har blivit imponerande.

Artikelbild

Astrid Nordström berättar att det spelar roll hur frågan ställs vid en intervju. En öppen fråga ökar chansen att få ett utförligare svar.

– Jag har samlat ett år och får ungefär fem om dagen med hjälp av klasskompisarna, säger Oskar Johansson.

Bilden gav Viktor Fridbäck och klassen 1500 kronor.