Som Katrineholms-Kuriren berättade på måndagen vill Socialdemokraterna och Moderaterna i Katrineholm ge anställda i vissa bristyrken en rejäl löneökning från och med 1 april i år. För behöriga sjuksköterskor föreslås en genomsnittlig löneökning på 4000 kronor per månad.

Syftet är att Katrineholms kommun ska stå sig bättre i konkurrensen med andra arbetsgivare, där landstinget som driver bland annat Kullbergska sjukhuset och Karsuddens sjukhus i Katrineholm är den största konkurrenten.

Landstingsstyrelsens ordförande Monica Johansson (S) är dock inte orolig över att sjukhusens sjuksköterskor ska lämna landstinget på grund av kommunens höjda löner.

‒Vi i landstinget satsar på en mängd andra saker för att locka till oss personal, som friskvård och studielön för vidareutbildningar. Vi har även flera olika typer av arbetsplatser som man kan välja på.

Monica Johansson menar att kommunerna ofta erbjuder något högre löner, men att det beror på att de har mer ensamarbete som kräver mer erfarenhet av de enskilda sjuksköterskorna.

‒Förra året gjorde vi en historisk lönesatsning i Södermanland. Det är ju så här det blir när vi har vissa bristyrken som är eftertraktade på arbetsmarknaden, man försöker toppa varandra med lön.

Landstingets lönesatsning förra året innebar i genomsnitt 3500 kronor i höjd månadslön för sjuksköterskorna, enligt Johansson. Några nya åtgärder för att möta Katrineholms kommuns nya löner är inte planerade.

Landstingsrådet ser heller ingen problematik i att kommuner och landsting trissar upp varandras lönekostnader i konkurrensen om arbetskraften.

‒Arbetsmarknaden har ju vidgat sig de senaste 15-20 åren. Det är inte bara offentliga verksamheter vi konkurrerar med, vi har mängder med privata utförare som också behöver sjuksköterskor, säger Monica Johansson.