Ingen seger för Impecta i riksfinalen

Syskonparet Michael Karlsson och Veronica Gårdestig var på plats i Blå hallen när riksfinalen i "Årets företagare" avgjordes.

Under fredagen var Veronica Gårdestig och Michael Karlsson från Impecta med då riksfinalen i Årets företagare avgjordes. Bilden är från när syskonparet vann länsfinalen.

Under fredagen var Veronica Gårdestig och Michael Karlsson från Impecta med då riksfinalen i Årets företagare avgjordes. Bilden är från när syskonparet vann länsfinalen.

Foto: Pressbild

Julita2019-10-15 10:14

Det har varit ett framgångsrikt år för syskonen Michael Karlsson och Veronica Gårdestig som driver familjeföretaget Impecta fröhandel i Julita. 

I mars utsågs de till Årets företagare i Katrineholm och i juni fick de utmärkelsen Årets företagare Sörmland av organisationen Företagarna.

Under fredagen var de på plats för riksfinalen i Stockholm. Det blev en heldag med talkshows med olika talare och friskvård med Babben Larsson.

Under kvällen bjöds syskonparet från Julita på storslagen gala i Blå hallen i Stadshuset. Som extra överraskning dök dessutom en hel Katrineholmsdelegation från Företagarna upp, med bland andra Pär Knutsson och Håkan Bennetoft.

–  Vi hade värsta hejarklacken och det var jätteroligt, vi hade ingen aning om det. Medan gästerna satte sig väntade vi i Gyllene salen och sedan fick vi finalister paradera nerför trappan i Blå hallen. Det var som Nobelfesten för företagare, berättar Veronica Gårdestig. 

Hela vägen till topplaveringen gick det dock inte, utan Impecta fick nöja sig med länsvinsten. 

Årets företagare blev istället Göteborgsföretaget Cellink, som har skapat ett av världens första biobläck som blandas med levande celler för att via en 3D-bioskrivare skriva ut funktionella mänskliga vävnader.

– Det är klart att det varit roligt att vinna, men man kände sig ändå som en prinsessa den här kvällen. Sen var det förstås jättekul att träffa andra företagare som man har mycket gemensamt med, konstaterar Gårdestig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!