I Rättegångspodden, som produceras av Nils Bergman, tas kända och okända fall från hela Sverige upp och i tre avsnitt avhandlas mordet på en småbarnspappa i Katrineholm. Podcasten återberättar historien med hjälp av inspelat material från rättegången.

Klockan 20:19 den 14 maj 2017 blir polisen kallad till Östra skolan i Katrineholm efter en skottlossning. På platsen finner polisen en 35-årig man, skjuten med flera skott. Enligt vittnen ska en mörkklädd man ha sprungit därifrån. 35-åringen avlider av sina skador.

Polisen sätter i gång en omfattande mordutredning, en mordutredning som skulle bli Sörmlands största. Mordutredningen skulle komma att innefatta en Robinson-profil och utpressning på miljonbelopp av en 60-årig kvinna, men också grovt vapenbrott, grov misshandel, våldtäkt, grov penningtvätt och grovt bokföringsbrott.

I maj i år dömdes 22-åriga Arnauld Arakaza, till 18 års fängelse för mordet och för penningtvätt. Den 41-åriga Robinssonprofilen Adnan Rostam Mzori döms till 14 år för medhjälp till mordet, grovt bedrägeri, grov utpressning och grovt vapenbrott. Han var vid tiden för brottet även informatör åt polisen och gav polisen felaktig information i syfte att vilseleda dem, vilket kom fram senare i utredningen.

Dödsskjutningen vid Östra skolan skakade Katrineholm. Katrineholms-Kuriren följde fallet noga men frågetecken finns fortfarande kvar kring den omfattande utredningen om mordet på småbarnspappan.

Såhär skriver Nils Bergman om fallet på sin Facebooksida. "Det här är ett av de mest intressanta och mest omfattande fallen jag tagit del av. Det har varit småkrångligt att få ihop allt, men min tröst har varit att åklagaren i fallet själv sagt att det är det mest komplicerade fall han någonsin arbetat med."

I slutet av september faller dom i Svea hovrätt mot flera av de inblandade.

[custom-embed script="PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGcmF0dGVnYW5nc3BvZGRlbiUyRnBvc3RzJTJGMjEwNjMyODU3OTQzNzEzOSZ3aWR0aD0xMDAlIiB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSI0MDYiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTtvdmVyZmxvdzpoaWRkZW4iIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSIgYWxsb3c9ImVuY3J5cHRlZC1tZWRpYSI+PC9pZnJhbWU+"]