Tungt lastad kom Carl G Torstensson till Katrineholm på torsdagen. Flera av verken som ska visas på lördagens vernissage är av sten och trä. Akvarellerna är många, men alla kommer inte att vara med. 

– Det här är en del av en större utställning jag visat tidigare. Jag försöker göra hela rum primärt, så jag vet inte vad som kommer upp på väggarna ännu. Andemeningen och uttrycket är viktigt för mig, säger Carl G Torstensson och byter plats på två marmorskulpturer.

Sedan Carl G Torstensson flyttade från Uppsala till Nyköping för tio år sedan har han "drällt omkring i trakterna" som han själv uttrycker det. Han har medverkat i Konst på åsen i Floda, ställt ut en gång tidigare på Konstmagasinet, och har ett verk med på Vintersalongen i Katrineholms konsthall. 

Artikelbild

| "Jag har en stram färghållning", säger Carl G Torstensson.

Verken i "Secrets" är sammanhållna i en dämpad, och till stor del svart-vit, färgskala. En skulptur i carraramarmor heter Sorgesång.

– Det är väl så att allt inte är så kul i världen. Rent generellt menar jag.

Under de 50 år som Carl G Torstensson varit verksam som konstnär har han gått igenom olika faser. Han började med impressionistiskt måleri för att mer och mer övergå till att arbeta med inre, existentiella problem och frågeställningar. Tidvis har han varit sakral i sitt uttryck, berättar han.

– De senaste åren har det blivit mycket sten och bränt trä. Jag försöker ta fram materialets egen kraft. Lite akvareller blir det också, säger Carl G Torstensson.

Artikelbild

| Carl G Torstensson arbetar mycket i indisk marmor. "Den har en fin lyster, de stora kvartsdelarna i den blänker på ett speciellt sätt."

Utställningen pågår till den 5 februari.