På Djulö inleds midsommarfirandet med att besökarna får dekorera stången med medhavda blommor innan den reses. Dansen leds av Lena Sirrewius, Tord Forssander och Ola Forssander nedanför strandkaféet. Hoppborg, fiskdamm, tipspromenad och ponnyridning är några av aktiviteterna.

I Julita underhåller Ingvar Anderssons kvartett och danspedagogen Doriz Zsiga leder dansen. Firandet på Julita gård inleds redan på torsdagskvällen för den som vill vara med och klä stången. På midsommardagen tar spelmansstämman plats i Skansenmuseet.

På Vallas idrottsplats erbjuds bland annat dans, brännboll, tipspromenad och fiskdamm. Gästerna kan ta med sig en picknickkorg och filt och slå sig ned intill midsommarstången.

I Floda firas midsommarafton vid Kalsta traditionsenligt.

Östra Vingåkers hembygdsförening arrangerar sitt midsommarfirande vid soldadtorpet Kungsholm med underhållning och blomster på borden.

I Norrotens bygdegård, mellan Flodafors och Flen, erbjuds dans kring midsommarstången till levande musik och fika.

[custom-embed script="PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3Lmdvb2dsZS5jb20vbWFwcy9kL2VtYmVkP21pZD0xTFVfTmpwOEpKbFJhYWY0UTFTQ0w3dUlDendVRkt3d0IiIHdpZHRoPSI2NDAiIGhlaWdodD0iNDgwIj48L2lmcmFtZT4="]

Flera midsommarfiranden att välja på i Vingåkerstrakten

Fem välkända evenemang återkommer traditionsenligt i år. På midsommarafton blir det dans kring stången i Viala, Österåker, Högsjö, Läppe och Brevens bruk.

I Vingåkerstrakten finns flera midsommarevenemang att välja på och här följer ett urval.

Vid Viala hembygdsgård samlas man redan på torsdagskvällen för att klä midsommarstången med medhavda liljekonvaljblad. På midsommarafton reses stången och dansen leds av Monika Holen. Pilkastning, lotterier och fiskdamm är några av aktiviteterna. Det erbjuds kaffeservering och den som kommer i folkdräkt behöver inte betala entré.

I Kvarnängsparken i Högsjö underhåller Högsjö hornmusikkår, Aviva & Diza och Gycklar Simon på midsommarafton. På midsommardagen är det Nichlas Zetterqvist, Småstjärnorna och Trubadur Z:a som står på scenen. Högsjö bollklubb är arrangörer.

Vid Hagby i Österåker firas det traditionsenligt med dans och aktiviteter. På torsdagskvällen kläs stången.

På Hjälmaregården i Läppe leds dansen av Jörgen Lithell och under kvällen underhåller Frida och Jenny.

I Brevens bruk spelar hornmusikkåren upp till dans kring stången på midsommarafton och ceremonin har anor från 1800-talet. På midsommardagen är det dans till Titanix och disco med Deejay Baze på Lustikulle.