Mannen vill i kontakt med kkuriren uppmärksamma andra för utpressningsförsöket han drabbats av. Vid två tillfällen har han fått mejl som i hotfulla ordalag uppmanat honom att betala en summa pengar eller bli avslöjad som porrsurfare.

– Man hotar med att publicera filmer som ska visa att jag onanerat framför datorn. Jag har inget att dölja. Härom dagen var sista chansen att betala men naturligtvis gjorde jag inte det.

Mannen beskriver mejlen, som är skrivna på svenska, som mycket obehagliga. Han vill uppmana andra att inte falla i fällan. Själv överväger han att polisanmäla brottsförsöket.

Tillvägagångssättet påminner mycket om den sortens bluffmejl som polisens nationella bedrägericenter varnade för i somras. Utpressaren eller utpressarna hade i de fallen kommit över sina offers lösenord och använde detta som påtryckningsmedel.

I meddelanden skrivna på engelska ställdes offren inför ultimatum: betala eller så skulle webbkamerafilmen skickas till offrens nära och kära. I vissa fall uppgick betalkravet till mer än 25 000 kronor.

Hur mycket utpressaren ville ha av Sköldingebon kan han inte med säkerhet svara på. Eftersom han förstod att alltsammans var en bluff, kastade han mejlen i papperskorgen och fäste ingen större uppmärksamhet vid summan. Han tror dock att det kan ha rört sig om motsvarande 500 amerikanska dollar, det vill säga närmare 5 000 kronor.