På måndagen pratade KK med KD:s ledamot i kommunfullmäktige, Joha Frondelius.

– Det känns omtumlande så här efter valet. Det har ju gått bra för oss, över förväntan och jag är tacksam för det stöd vi har fått. Jag är taggad. Mycket taggad, säger han.

Joha Frondelius tror att S och M sannolikt fortsätter sin tunga majoritet. Och han har redan proklamerat att han gärna tar uppdraget som oppositionsråd.

– Men vi kommer först att försöka se till att Moderaterna pratar ordentligt med oss innan de springer och säger ja och amen till sossarna. Jag hoppas vi kan prata i lugn och ro för att se om vi hittar någon framkomlig väg, säger han.

Förra valet bildades en valteknisk samverkan utifrån valresultatet då partierna beslutade hur posterna skulle fördelas. Joha Frondelius tror att det kommer att gå till på liknande sätt även denna gång.

– Det är bara att gratulera sossarna. De gör något unikt, det måste man att förstå. De är skickliga som lyckas behålla ett så starkt stöd här i Katrineholm. Det är väldigt inspirerande, säger Joha Frondelius.

Han menar att samarbetet mellan oppositionen och majoriteten i Katrineholm fungerar väldigt bra trots att meningarna går i sär i vissa frågor.

– Vi har olika syn på saker och ting men det står inte i vägen för våra överenskommelser. Förutom med SD. Dem står vi i KD för långt ifrån i synen på människovärde. De andra är ju demokratiska partier, säger Joha Frondelius.