Inte så mycket för att lyssna på talet som för att dela ut sin bok "Facklan i riksdagen", hans egen uppgörelse med partiet han en gång tillhörde.

I dag är Daniel Assai aktiv i Kristdemokraterna. Men i början av 2000-talet tillhörde han den inre kretsen av Sverigedemokraterna och hade nära kontakter med Jimmie Åkesson.

Men 2013 hade han fått nog av det han såg som undfallenhet mot rasisterna inom partiet. Rasister, som enligt honom spred en partikultur där korruption och dålig kvinnosyn var acceptabelt. 2013 gick han ut med uppgifterna i offentligheten och lämnade SD.

Hans bok, där titeln anspelar på SD:s tidigare partisymbol, skildrar hans upplevelser inifrån partiet och det som ledde fram till hans beslut att lämna det.

I dag skräms han av SD:s inställning till demokrati och mänskliga rättigheter:

– SD är ett fascistiskt parti som samarbetar med nazister, hävdar han,

Dessutom tycker han sig se en skrämmande brist på kritiskt tänkande hos de närmaste SD-anhängarna, som han kallar "Heja Jimmie"-klacken. Han drar jämförelser med vad han själv såg i sitt gamla hemland Iran efter revolutionen.

– Deras ansiktsuttryck påminner om det jag såg hos massan vid offentliga avrättningar i Teheran.

Lika skrämd är han över partiets växande väljarstöd och ambitioner att bilda regering med Jimmie Åkesson som statsminister.

– Jag har själv upplevt inifrån vad SD är kapabla till. Tänk då vad som blir följden om vi ger dem makten över en statsbudget på 1000 miljarder, ordningsmakten och försvaret.