Den femte augusti är det dags för 19-årige Anton Wislander att lämna Katrineholm för att bosätta sig på västkusten i USA. Om två år hoppas han ha en mäklarexamen och jobba på den amerikanska fastighetsmarknaden.

‒Jag har länge haft en dröm om att få bo i USA. Jag vet inte varför men det är bara något jag alltid velat göra.

Sommaren 2014 fick han hjälpa sin mamma med hennes redovisningsbyrå. Då insåg han vilken typ av jobb som passar för honom.

‒Jag insåg att kontorsjobb är min grej. Jag är också en väldigt social person och vill arbeta med kunder. Jag hade tidigare sommarjobbat som fastighetsskötare och det var kul, men inte riktigt något som passar mig.

De senaste två åren har han under skolloven jobbat på sin mammas företag och i framtiden planerar han att starta ett eget företag inom mäklarbranschen. Han har tydliga mål i livet och jobbar hårt för att uppnå dem.

‒Om jag har ett mål strävar jag mot att uppnå det tills det är gjort. Jag är inte den som ger upp.

Stjärnmäklaren Fredrik Eklund, verksam i New York, är något av en förebild och inspirationskälla för Anton Wislander. Men han är noga med att påpeka att han inte vill följa någon annans fotspår, utan vill gå sin egen väg och vara sig själv.

Att bo på ett varmt ställe var självklart för honom när han skulle välja vilken stad han skulle studera i. Därför gick det rätt snabbt att bestämma att det var västkusten som gällde.

‒Jag valde mellan Los Angeles och Santa Barbara. Till slut blev det Santa Barbara för jag fick höra att studentlivet ska vara riktigt bra där.

I våras besökte han USA för första gången. Han passade då på att kolla in skolan och området där han ska bo i en studentlägenhet tillsammans med fyra andra studenter.

Att hela utbildningen är på engelska ser han inte som ett problem, utan i stället som en möjlighet att förbättra sina språkkunskaper. För första gången kommer han också få testa att bo hemifrån.

‒Det ska bli kul att få flytta hemifrån och känna på det. Mina förväntningar på själva utbildningen är att jag vill lära mig kommunicera med människor på ett bättre sätt. Kanske lära mig lite säljknep också.

Nervositeten har inte kommit än.

‒Det är många som frågat om jag är nervös men jag är bara riktigt taggad, säger han.