Granhedsgården köptes för fem år sedan studieförbundet Ibn Rushd för 11 miljoner kronor. Gården användes även före köpet bland annat för förbundets kursverksamhet, men är nu till salu för 12 miljoner kronor.

– Det är en fantastisk plats och vi har bedrivit folkbildning där länge, men vi vill prioritera andra områden av verksamheten. Vi vill öppna verksamheten mycket mer för allmänheten och har sagt att vi kanske kan sälja Granhedsgården, om det kommer ett intressant bud från rätt köpare, säger Zana Muhammad, ordförande för Ibn Rushd.

En del i beslutet att lägga ut gården till försäljning är att den ligger något avsides, säger han.

Granhedsgården AB som står som ensam ägare till fastigheten, gick förra året back med 759 000 kronor och gick även de två föregående åren, 2016 och 2015, back med 577 000 respektive 624 000 kronor.

– Gården var inte i bästa skick när vi köpte den. Vi har fått investera, därför går vi back nu.

Gården ligger omkring sex kilometer från Harpsund och en och halv mil från Flen vid Gålsjön. Boytan är 2 320 kvadratmeter, fördelat på 46 gästrum i ett antal byggnader. Det finns också en restaurang med kök och konferensutrymmen och spa-avdelning med sådant som ångbastu, samt bastu vid strandkanten.

Ambitionen, säger Zana Muhammad, är att hitta rätt köpare, som helst vill fortsätta bedriva folkbildningsverksamhet på gården.

– Kommer inget bra bud från rätt aktör ämnar vi fortsätta.