Det är påsklov och bråda dagar för gymnasieeleven John Aldrin från Katrineholm. Med sprayburkar förvandlar han ett dagrum på avdelningen Rävlyan till ett konstverk.

– Jag vill skapa en fantasivärld med påhittade saker och graffiti som tilltalar barnen, säger han.

På golvet ligger några skisser. John Aldrin har målat sedan barnsben och brukar hänga på Perrongen och skissa med en kompis. Vid ett sådant tillfälle var förskolläraren Annette Hellgren där på en workshop och fastnade för den unga konstnärens talang.

Artikelbild

| John Aldrin och Raiy.

– Avdelningen var i behov av ommålning. Jag tog kontakt med KFAB och frågade om de kunde stå för kostnaden för färg och Johns arbete.

Förskolan fick klartecken.

– Vi jobbar jättemycket med konst och estetiska uttryck med barnen, säger Annette Hellgren.

Pedagogerna brukar ta med barnen på konstvandringar för att titta på utställningar och de offentliga konstverken i stan. I samarbetet med John Aldrin har barnen på Rävlyan fått vara med och skapa en stor målning med flaskfärg och pastellkritor. De har också fått kika in under arbetets gång och prova att spraya med vattenbaserad färg.

Artikelbild

| John Aldrin och Annette Hellgren tillsammans med förskolebarnen Raiy, Sanna och Elin.

– Barn tilltalas av bilderna och färgerna. Graffiti är ju ingen konstform man pratar om annars. Det här samarbetet är ett fantastiskt sätt att vidga oss, säger Annette Hellgren.

John Aldrin vill gärna lyfta graffitin som konstform och högst på önskelistan står en laglig vägg där man kan inspirera varandra.

Artikelbild

| John Aldrin och Annette Hellgren tillsammans med förskolebarnen Raiy, Elin och Sanna.

– Det är viktigt att ha förebilder inom graffitin. Det känns ensamt ibland.