Parkvärdinnan Heidi Lundberg är strålande glad i entrén till parken. Hon uppskattar att ungefär 700 gäster har kommit till parken och totalt har 226 aktivitets- och fikabiljetter delats ut till alla barn. Konceptet är detsamma som året innan, kommunen bjuder alla besökare under 15 år på fika och två aktiviteter.

– Alla var nöjda förra året så vi körde samma upplägg i år igen. Det finns mycket att prova på, gamla folkparkstraditioner blandat med nya aktiviteter, säger Heidi Lundberg.

De stora dragplåstren på scenen var skådespelaren Niclas Strand och trollkarlen Philip Frondelius. Strand berättade sagor med stor inlevelse och spelade flera olika roller i berättelsen inför en hängiven publik.

Artikelbild

Philip Frondelius fick trollerihjälp av Algot Swartling.

Frondelius bjöd in flera frivilliga till sina nummer, där han bland annat trollade bort en liter mjölk, färglade en målarbok och trollade fram en skallerorm till barnens stora förtjusning.

Utanför kunde besökarna spela på chokladhjul, fika, studsa i hoppborgen, pröva lyckan i lotteriet och kasta pil och bollar. Den modige kunde också ta chansen att åka upp en bit i räddningstjänstens stegbil, dit kön ringlade lång.

– Alla som vill och vågar får prova. Vi åker upp ungefär 10-12 meter av den maximala höjden på 27 meter. Men om det kommer ett larm då måste vi packa ihop och åka direkt, säger Andreas Olsson, deltidsförman.

Ideella krafter hjälpte till att genomföra Barnens dag och vinsten går till Vingåkers park. Malin Larsson hjälpte till vid lotteriet där hon snurrade en klassisk tombola.

Artikelbild

2-åringarna Olle Tirfing, Milla Ekström och Neelah Walfridssonhoppade glatt inne i den uppblåsbara fotbollen.

– Jag såg en efterlysning på Facebook. Jag bor Vingåker och jag ville hjälpa till för barnens skull, säger hon.

– Andemeningen med föreningen Vingåkers Folkets park är att vi ska bevara folkparken. Men det är svårare att få tag i ideella krafter i dag, säger ordföranden Rolf Einarsson.

Artikelbild

Fullsatt inne i Folkets park.

Följ med upp i räddningstjänstens stegbil: