Både KSK och Ericsberg dominerade i sina respektive division 5-matcher mot Trosa/Vagnhärad och Tystberga. på fredagskvällen. För KSK blev det en pliktskyldig seger hemma på Backavallen.

Lagen har inlett serien olika. KSK hade fem raka vinster och målskillnaden 22–5 på de inledande fem matcherna. Trosa/Vagnhärad hade fem förluster och -22 i målskillnad.

– Senast åkte de på jättestryk med 0–10 mot Hälleforsnäs och ville inte göra det igen. Därför parkerade de bussen i eget straffområde, säger KSK-tränaren Martin Halvarsson.

Med det sagt mötte KSK ett lag som inte var intresserat av att bjuda upp. Trosa/Vagnhärads anfallare var knappt över mittlinjen och laget skapade inte en enda målchans.

Så visst hade det kunnat bli 10–0 igen, om inte KSK:arna varit så bekväma. Därför stannade siffrorna vid 4–0 efter två mål i vardera halvlek.

– Är det något jag ska vara nöjd med är att vi höll nollan igen, säger Martin Halvarsson.

I de två inledande matcherna släppte KSK in fyra mål. Sedan dess har målvakten Jonathan Bergstedt bara släppt in ett enda mål – på 360 minuter. Då ska man veta att KSK ändå har några offensiva försvarsspelare – mot Trosa/Vagnhärad gjorde mittbacken Michael Johansson två mål. Båda efter hörnor. De båda övriga gjordes av Sanjin Karic och Linus Hurtig.

– Faktiskt kom tre av våra fyra mål efter hörnor och det säger väl en del om att vi inte utnyttjade vårt stora bollinnehav och spelövertag, säger Martin Halvarsson.

Han hade ett nyförvärv som fick debutera, skotten Mark Stephen Farman.

– Han tog själv kontakt med oss för några veckor sedan och har tränat bra. Nu fick han börja på bänken, men kom in med kvarten kvar och liraren från Aberdeen visade ett bra spel och en härlig karaktär, berömmer Martin Halvarsson.

Precis som KSK dominerade även Ericsberg hemmamötet med Tystberga och fick bästa tänkbara inledning med ledningsmål redan efter ett par minuter då Nicklas Mangs var sist på bollen.

– Sedan hade vi bud på 2–0, men prickade ribban, säger Ericsbergstränaren Mikael Lang.

Bara några minuter senare kontrade Tystberga fick ett friläge som med ojusta metoder stoppades av en hemmaspelare och det var inget snack när domaren tog upp det röda kortet. Men trots att Ericsberg spelade med en man mindre i närmare 80 minuter dominerade laget.

– Vi var så mycket bättre, framför allt i den andra halvleken. Vi pressade hela tiden, men lyckades inte göra mål, säger den frustrerade Ericsbergstränaren Mikael Lang.

Men det var Tystberga som gjorde matchens andra och sista mål och lyckades få med sig en poäng från Forssjö IP. Ett resultat som knappast speglade matchbilden.

– Simon Johansson och Mattias Abrahamsson skapade hur mycket som helst framåt, men det är ju målen som räknas. Därför fick vi bara 1–1, ett resultat jag inte kan vara annat än besviken över, säger Mikael Lang.