Renoveringen av Kullbergska sjukhuset håller fortfarande på men Unilabs nya blodgivningscentral och analyslabb står nu klart. Det har tidigare legat i den gamla byggnaden på våning fem men ligger nu i nya lokaler på markplan.

– Det var jättejobbigt innan för det var mörkt, instängt och ofräscht. Det var hemskt. Patienter med rörelsehinder hade svårt att ta sig till oss för att vi låg på plan fem, berättar Pia Karlsson, biomedicinsk analytiker och projektledare för flytten.

Sedan Unilab tog över på Kullbergska har utrustningen rustats upp men lokalerna var gamla och omoderna. Flytten skulle egentligen ske för flera år sedan men har skjutits upp flera gånger. Varför flytten har dröjt kan inte Pia Karlsson svara på.

Patienterna och personalen har gett väldigt positiv feedback och hittills har inga negativa kommentarer kommit in.

– Patienterna har kommenterat hur fint och fräscht det är nu. Förut var det som små bås och hade personen rullator eller rullstol fick hen knappt plats. De uppskattar även att vi ligger i markplan nu, säger Åke Pettersson, biomedicinsk analytiker.

Flytten underlättar mycket av jobbet inom verksamheten. Nu ligger allt i samma område, labbet, blodtagningsrummen, blodgivningscentralen och allt däremellan.

– Under bygget var hälften placerat här och hälften i andra byggnaden. Vi flyttade hit allt på bara sex dagar och det gick som det skulle, säger Pia Karlsson.

Sofia Larsson, som är driftchef på Unilab, visar upp de nya rummen för blodgivningscentralen och noterar den lugnande konsten på väggarna.

– Personalen är jättenöjd, berättar hon.