Färgglada vimplar vajade i vinden och getingarna försökte smutta på rosa bubbel i glas på fot. Såväl inbjudna som boende på Strandgården samlades utanför äldreboendet den här onsdagsförmiddagen för att vara med om det som kommunstyrelsen ordförande, Göran Dahlström (S), beskriver som en unik händelse i Katrineholms historia.

– Det här är nog den enskilt största investeringen vi någonsin har gjort. Bygget kostar 274 miljoner kronor. 19 av dessa kommer från staten. Sedan tillkommer kostnaderna för inventarier, berättade han.

Ulrica Truedsson (S), ordförande för vård- och omsorgsnämnden, tackade dels alla som varit delaktiga och engagerade i processen med det nya äldreboende, dels berättade hon om vad som komma skall.

Artikelbild

Hon berättade att det i det nya äldreboendet kommer att finnas tillagningskök med matsal, lounge, gästrum för anhöriga, kiosk, biosalong, ljusterapi och ett spa.

– 2020 kommer kommunen att ha ett av de häftigaste äldreboenden som man kan ha, konstaterade Ulrica Truedsson.

Samtidigt som det första spadtaget togs började Tegelstadens anställda att montera säkerhetsstaketet runt byggarbetsplatsen.

– Då kan Tegelstaden sätta i gång. Var är maskinerna? undrade Göran Dahlström.

Artikelbild

Dufvegårdens äldreboende kommer att rymma 96 lägenheter.