En efterlysning ska fylla tomtens säck med paket hoppas Familjehjälpen. Den ideella gruppen uppmanar på Facebook alla att hjälpa till med julklappar till barn och vuxna.

– Genom ett samarbete ordnar vi en julfest på Claudias kök lördagen den 21 december. Då hoppas vi att tomten kan dela ut paket till alla som kommit, säger Sofia Heimer som är engagerad i Familjehjälpen.

För att ge alla möjlighet att fira jul samarbetar Familjehjälpen, Pingstkyrkan, FB-gruppen Katrineholms hemlösa, Matakuten och kamratstödet i IOGT/NTO med Claudias kök på Lövåsen.

Artikelbild

| Sofia Heimer är engagerad i ett nytt samarbete som bjuder in alla till julgemenskap.

– Det blir ett helt nytt arrangemang. Vi bjuder in familjer som har det svårt ekonomiskt, pensionärer, hemlösa och ensamma människor. De som känner att de har ett behov får komma.

För att ha koll på hur många som kommer till julfesten kommer biljetter att delas ut. Arrangörerna tror att det kan bli uppemot 100 personer som bjuds på mat, musik av en trubadur, och besök av tomte som de hoppas har paket med till alla.

– Det är skillnad på att fixa mat till 25 eller 100 personer, det är därför som vi delar ut biljetter. Jag hoppas att det kommer många barnfamiljer, då blir det jättemysigt.

På Facebook ber Familjehjälpen om paket till barn och vuxna. Paket som lämnas in ska vara inslagna och märka med lämplig mottagare. 

– Tänk att du ger med kärlek och omsorg. Köp samma som till dina egna barn, eller sticka ett par raggsockor till en vuxen, säger Sofia Heimer och berättar att information om inlämning av julklappar finns på Facebook, i gruppen Familjehjälpen Katrineholm.

Hygienartiklar, blöjpaket, välling och liknande är också välkomna gåvor. På Paket som inte delas ut under julmiddagen kommer att förmedlas till lämpliga mottagare av Familjehjälpen.

– Det är spännande att bygga broar mellan de olika organisationerna. Och det behövs, för det finns X antal familjer, hemlösa och andra som behöver vår hjälp. Alla kan hamna i en svacka i livet.

Förberedelserna inför julfesten pågår för fullt med möten en gång i veckan. Festen arrangeras helt på ideell basis, och sponsras av flera lokala matvaruföretag. Biljetter delas ut genom arrangörerna.

Sofia Heimer har valt att engagera sig i julfesten för att vara en förebild och visa att julen handlar om att ge lika mycket som att få.

– Det lilla leendet man får som tack räcker jättelångt, säger Sofia Heimer.