Efter lunch dukades det upp alkoholfritt bubbel och snittar för inbjudna politiker och tjänstemän som varit involverade i arbetet att skapa den nya Familjecentralen. Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) och ordförande för primär­vården i region Sörmland, Camilla Holmgren (S), höll tal och ett band klipptes traditionsenligt.

På eftermiddagen öppnades dörrarna för allmänheten som fick chans att titta på lokalerna och träffa de elva medarbetarna som ska arbeta på Familjecentralen.

Öppen förskola i kommunal regi är helt nytt för Katrineholmsborna.

Artikelbild

Förskollärarna Kerstin Johansson och Ellinor Linder och kulturtolken Ruqiya Mohamed är helt nyrekryterade till den nya öppna förskolan.

– Det känns fantastiskt roligt att få vara med och öppna det här. Det är något som jag har tänkt på i många år, att en öppen förskola skulle vara gynnsamt för Katrineholms kommun, säger Kerstin Johansson, samordnare och förskollärare.

Under torsdagen drar Familjecentralens nya verksamhet i gång och den öppna förskolan är öppen på både för- och eftermiddagen. Den riktar sig till vårdnadshavare med barn från nyfödda till sex år. Där finns ateljé och rum för till exempel bygge, drama, sagor och musik. Utrustningen liknar den som finns på förskolor och så småningom ska det tillkomma en utegård med sandlåda och lekutrustning.

– Det finns också möjlighet att köpa hälsosamma mellanmål, säger Kerstin Johansson.