VM-tipsets slutställning mellan Falken och kaninen Bibbi blev 1–0.

Onsdagens match mellan Sverige och Mexiko skulle enligt både Falken och kaninen Bibbi sluta med blågul förlust.

– Man tippar åt ett håll och hoppas att det går åt ett annat, på så sätt vinner man i båda fallen, säger Ronny Falck som är sportreporter på Kuriren.

Artikelbild

De flesta har nog förlikat sig med tanken, att Tyskland slår Sverige. Men Bibbi är mer optimistisk och tror på oavgjort.

Kaninen Bibbi avstod att kommentera onsdagens match då hon vilade sig för att vara i form till avspark.

Bättre än både sportreportern och kaninen har Södermanlands Nyheters

Sköldpaddan Ture, som Södermanlands Nyheter anlitat för att tippa VM, kan efter tre spelade matcher sägas vara ett fotbollsorakel då han haft alla rätt.

Att ta djur till hjälp för att spå om framtiden är populärt. Bäst var nog bläckfisken Paul, som genom att välja på två olika lådor i sin tank med stor pricksäkerhet förutspådde matcherna i fotbolls-VM i Sydafrika 2010. Men många andra djur har också fått träda i tjänst, som spåmarsvinet Shiva och spåpirayan Pelé, när fotbollsälskare världen runt vill få veta - eller åtminstone få en känsla av att veta - hur matcherna ska gå.

Artikelbild

Bibbi trodde på sydkoreansk seger i första matchen.

Så här har duellen Falken–Kaninen Bibbi sett ut:

Kaninen Bibbi och sportens Ronny "Falken" Falck tippade Sveriges tre matcher i gruppspelet.

Artikelbild

Kaninen Bibbi styrde utan tvekan mot Mexikos låda och släckte därmed svenska VM-drömmar - men bara om hon tippar rätt, förstås.

För Katrineholms-Kuriren var det första gången spåkaninen Bibbi hjälpte till att tippa matcherna. Kaninen fick välja på tre olika flaggor, Sveriges, det aktuella landet Sverige möter i gruppspelet, samt en flagga med texten "Oavgjort".

Sverige-Mexiko var direkt avgörande för hur det svenska VM-äventyret skulle sluta. Bibbi och Falken tippade svensk förlust. Men som tur var hade de fel. Det blågula landslaget imponerade och vann med 3-0.

Nu väntar Schweiz i åttondelsfinal på tisdag klockan 16.