Det har varit långt att släpa under den varma våren för de som sköter om gravar på Skogskyrkogården. Bara fyra vattenkranar har varit i gång på den sju hektar stora kyrkogården, resterande har gapat tomma.

– Vi har kommunalt vatten på fyra ställen och resten är sommarvatten från Djulösjön och det har vi inte fått ordning på. Det rör sig om uppemot 20 kranar som har sjövatten, förklarar begravnings- och kyrkogårdsenheten chef Lars Ståhle.

Förklaringen till att det har dragit ut på tiden är att den nya pump som köpts in till sjöbevattningen inte har kunnat installeras.

– Vi hade planer på att det skulle vara klart redan i april, men de som skulle fixa det blev sjuka så det har tyvärr dragit ut på tiden. Vi var inte beredda på att det skulle bli sommar så snabbt så det är typiskt att det här sammanfaller med det här vädret som vi har haft, säger han.

Lars Ståhle har dock positiva nyheter till de som har släpat vatten långa vägar. Under tisdagen pågår installationen och från och med onsdag kommer alla vattenkranar att fungera som de ska igen.